EN | BM

Dasar Kami

Masa

 1. Kami buka dari jam 9am-9pm. Doktor Veterinar, Jururawat Vet dan Pegawai Meja Hadapan kami berada di sana untuk membantu anda sepanjang masa. Walau bagaimanapun, dari jam 6 petang-9 malam, anda mungkin mengalami kekurangan kakitangan. Harap bersabar dan kerjasama anda amat kami hargai.
 2. Masa menunggu kami untuk perundingan biasanya mengambil masa sekitar 15 minit atau kurang. Kadangkala ia mungkin mengambil masa yang lebih lama jika terdapat kes kecemasan atau jika pesakit sebelum anda memerlukan jam perundingan yang lebih lama kerana komplikasi kesihatan. Harap maklum bahawa kami melakukan setiap percubaan untuk menangani setiap pelanggan secepat mungkin.

Pengendalian haiwan peliharaan semasa lawatan

 1. Untuk memastikan keselamatan pelanggan dan pesakit kami, kami menghendaki semua haiwan dikawal secukupnya semasa lawatan mereka. Semua kucing harus berada dalam pembawa haiwan peliharaan dan semua anjing mesti diikat, dan mesti berada di bawah kawalan pemiliknya.
 2. Sila hormati haiwan peliharaan pelanggan lain semasa berada di ruang menunggu bersama haiwan kesayangan anda.

Penentuan harga

 1. Harga kami telah ditetapkan berdasarkan kos operasi kami yang tinggi, perkhidmatan profesional, ubat berkualiti, peralatan perubatan bermutu tinggi dan juga dengan mengambil kira struktur bayaran standard. Tolong jangan tawar-menawar atau minta diskaun kerana harga kami adalah tetap. Kami tidak melayan kredit.
 2. Niat ikhlas kami adalah untuk merawat haiwan dengan harga yang berpatutan. Sila tanya Doktor Veterinar atau Pegawai Meja Hadapan mengenai anggaran harga sebelum bersetuju untuk meneruskan rawatan atau pembedahan.
 3. Harap maklum bahawa yuran Perundingan kami berbeza-beza mengikut masa dan cuti umum.

Temujanji

 1. Kami menghargai anda untuk membuat temu janji sebelum datang untuk memastikan Doktor haiwan pilihan anda bertugas semasa anda melawat.
 2. Sila bawa bersama kad temu janji anda semasa anda melawat supaya kami boleh mengemas kini kad tersebut.

Rawatan & Ubat

 1. Sila ambil perhatian bahawa tidak seperti manusia, haiwan tidak dapat menyatakan masalah kesihatan mereka dengan kata-kata. Ia sememangnya satu tugas yang sukar bagi Doktor haiwan untuk mendiagnosis dan merawat. Sila bawa haiwan kesayangan anda untuk rawatan susulan mengikut nasihat Doktor haiwan.
 2. Sila ambil perhatian bahawa sama seperti manusia, sesetengah ubat mungkin tidak bertindak balas dengan baik terhadap haiwan tertentu yang menyebabkan tindak balas alahan atau sebarang komplikasi lain. Sila bawa haiwan kesayangan anda kembali ke Doktor haiwan dengan segera, sekiranya haiwan kesayangan anda menghadapi sebarang masalah.
 3. Sila tanya doktor haiwan anda atau Pegawai Meja Hadapan jika anda mempunyai sebarang keraguan tentang pemberian ubat yang ditetapkan. Adalah menjadi tanggungjawab pemilik untuk memberi ubat secara berkala dan terus memantau haiwan peliharaan mereka. Sila ingat bahawa haiwan kesayangan anda memerlukan lebih perhatian apabila ia tidak sihat.

Pembedahan & Penghospitalan

 1. Sila baca borang Persetujuan dengan jelas sebelum menandatangani. Jika anda mempunyai sebarang keraguan, sila tanya Doktor Veterinar atau Pegawai Meja Hadapan.
 2. Deposit sebanyak 50% mungkin diperlukan untuk kemasukan ke hospital dan sebarang kes pembedahan. Semua bayaran mesti dijelaskan sebelum mengeluarkan haiwan peliharaan anda.
 3. Pemberian ubat yang betul dan lawatan susulan adalah penting untuk haiwan kesayangan anda sembuh dengan lebih cepat. Tolong jangan lalai dalam menjaga haiwan kesayangan anda

Ambulans Haiwan Kesayangan

 1. Kami memahami jadual sibuk anda dan isu berkaitan pengangkutan. Jika anda tidak dapat membawa haiwan kesayangan anda untuk rawatan, lawatan susulan & lain-lain, sila hubungi pasukan Meja Hadapan kami untuk mengatur perkhidmatan mengambil dan menghantar dari rumah anda.
 2. Anda boleh menghantar haiwan kesayangan anda bersama-sama dengan kad Janji Temu dan kami akan menguruskan selebihnya dan menghantar haiwan kesayangan anda pulang ke rumah anda. Perkhidmatan tanpa kerumitan ini datang pada harga yang berpatutan berdasarkan jarak lokasi.

Keluhan

 1. Doktor haiwan kami telah mengangkat sumpah untuk menyelamatkan nyawa. Jika anda telah membawa haiwan kesayangan anda kepada kami lewat semasa ia berada pada tahap kritikal, kami tidak dapat berbuat banyak untuk rawatan itu. Lebih menyakitkan hati kami apabila kami tidak dapat menyelamatkan haiwan kesayangan anda, jadi tolong jangan parut hati kami yang terluka dengan tanggapan yang tidak berasas. Kadang-kadang seperti manusia, mereka juga berlalu apabila tiba masanya.
 2. Jika anda mempunyai sebarang aduan, sila hubungi segera 0125241504 (Isu berkaitan Rawatan atau Perubatan) atau 0123171305 (Perkhidmatan & urusan lain). Ranting di media sosial mungkin tidak memberikan sebarang penyelesaian kerana ia tidak berguna kepada anda mahupun haiwan kesayangan anda. Biar kami bantu anda untuk menyelesaikan isu tersebut.

Furkid anda dan anda penting bagi kami!HUBUNGI KAMI

KM GLOBAL ANIMAL HOSPITAL SDN. BHD.

5, Jalan Industri Batu Caves 1/1, Taman Perindustrian Batu Caves, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia.
+603-6185 0827
Tukar ke versi mobile
Recent Updates
1
Hello! Thanks for visiting my site. Please press Start button to Contact with Admin :)

Start