EN | BM

KM GLOBAL ANIMAL HOSPITAL SDN. BHD.
5, Jalan Industri Batu Caves 1/1, Taman Perindustrian Batu Caves, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia.
+603-6185 0827
+603-6178 0826

Terapi Laser

Sebelumnya 7 / 7 Seterusnya

Terapi Laser Kesihatan dan Perubatan Pencegahan


  1. Bagaimanakah rawatan laser diberikan?

  • Semasa sesi rawatan, rod laser akan digerakkan perlahan-lahan ke atas dan ke belakang di atas tisu yang rosak, menghasilkan sensasi hangat dan menyenangkan kebanyakan haiwan peliharaan. Sesi biasanya berlangsung 15 hingga 30 minit. Bilangan sesi dan kekerapan rawatan bergantung kepada kecederaan. Keadaan kronik boleh dirawat setiap minggu, manakala hirisan pembedahan dan luka terbuka sering memerlukan rawatan harian.

  1. Adakah terapi laser selamat untuk haiwan peliharaan?

  • Terapi laser selamat jika dilakukan dengan kaedah yang betul, menggunakan tetapan dan tempoh rawatan yang betul. Unit berkuasa tinggi boleh menyebabkan lecuran haba pada tisu jika digunakan secara tidak betul. Juga, pancaran laser yang diarahkan pada mata boleh menyebabkan kerosakan retina kekal, jadi pesakit dan semua kakitangan veterinar mesti memakai cermin mata pelindung semasa rawatan.

  • Pembedahan

  • Pensterilan (Meneuterkan Anjing dan Kucing)

Pensterilan mengurangkan tumor yang mengelilingi dubur haiwan kesayangan anda Dikenali sebagai andenomas dan andekarsenoma, ini berkembang di sekitar dubur haiwan kesayangan terutamanya apabila ia tidak dineuter dan jarang berlaku pada 80% pada anjing jantan yang dineuter. Anjing betina yang lebih tua cenderung untuk mengembangkan tumor kerana memiliki kitaran haba yang lebih. Untuk maklumat lanjut pergi ke klinik haiwan berdekatan atau klinik haiwan.

  • Pembedahan Ortopedik

Pembedahan ortopedik melibatkan tulang, sendi, otot, tendon, dan ligamen. Tulang patah dan ligamen koyak adalah beberapa kecederaan yang paling biasa dilihat oleh pakar bedah veterinar. Dalam kebanyakan kes, terdapat beberapa kecederaan pada haiwan peliharaan selalunya akibat trauma. Teknik lanjutan termasuk penggunaan plat keluli dan skru atau sistem pin tulang dan pengapit yang rumit diperlukan untuk menstabilkan kecederaan ini dengan secukupnya supaya haiwan peliharaan boleh sembuh secara normal. Pakar bedah juga melihat kecederaan kronik yang lebih halus dan sukar untuk didiagnosis dan mengecewakan pemilik haiwan peliharaan. Anjing sukan, seperti atlet manusia, mungkin mengalami kecederaan walaupun tidak melemahkan, mengurangkan prestasi mereka dalam sukan itu. Walau bagaimanapun, selalunya, anjing yang suka bersukan ini bersikap tabah dan tidak menunjukkan kesakitan mereka dengan mudah. Peperiksaan ortopedik yang teliti, radiograf (x-ray) dan prosedur khusus mungkin diperlukan untuk membuat diagnosis dalam kes-kes yang kompleks ini. Suite pembedahan tercanggih kami dilengkapi dengan mesin anestesia moden, meja pembedahan yang dipanaskan dan peranti pemantauan pesakit. Kami telah melabur dalam peralatan khusus untuk membantu dalam penyelesaian yang cepat dan berjaya untuk banyak keadaan ortopedik. Keselamatan untuk semua pesakit anestetik dan pembedahan adalah kepentingan utama kepada kakitangan di KM GLOBAL ANIMAL HOSPITAL. Kami telah melaksanakan piawaian tertinggi penjagaan pra-operasi untuk memastikan hasil yang menggalakkan untuk semua pesakit. Bersama-sama dengan ujian diagnostik yang dilakukan oleh Doktor Veterinar anda, kami sentiasa melakukan ujian khusus untuk menilai kesihatan haiwan kesayangan anda sebelum induksi anestetik. Untuk maklumat lanjut hadir ke klinik haiwan berdekatan.HUBUNGI KAMI

KM GLOBAL ANIMAL HOSPITAL SDN. BHD.

5, Jalan Industri Batu Caves 1/1, Taman Perindustrian Batu Caves, 68100 Batu Caves, Selangor, Malaysia.
+603-6185 0827
Tukar ke versi mobile
Recent Updates
1
Hello! Thanks for visiting my site. Please press Start button to Contact with Admin :)

Start